EPAnEK information bannerKOURIKOSΕλληνικό τσάι βουνού
KOURIKOS individual portions horecaespa disclaimerKOURIKOSΑτομικές μερίδες HORECA αλάτι πιπέρι

Σχετικά με εμάς

Μερικά λόγια για εμάς

Ας συστηθούμε

Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Εισάγουμε & εξάγουμε υψηλής ποιότητας μπαχαρικά, βότανα, και τσάι, και επίσης παράγουμε για τις αγορές λιανικής, χονδρικής, και βιομηχανίας τροφίμων με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Για σχεδόν 50 χρόνια, εργαζόμαστε στον αγροδιατροφικό τομέα, με μακροπρόθεσμες σχέσεις με ντόπιους παραγωγούς, για την εύρεση των καλύτερων δυνατών πρώτων υλών. Επενδύοντας στα μέσα παραγωγής στις ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας, εξασφαλίζουμε κατάλληλη επεξεργασία των πρώτων υλών σε καθαρή, εμφανή μορφή, έγκαιρη και ελεγχόμενη παραγωγή μεγάλης κλίμακας, καθώς και βέλτιστο κόστος παραγωγής για τα επίπεδα της ποιότητάς μας.

Γιατί τα προϊόντα μας είναι ξεχωριστά

Με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα μπαχαρικών της βιομηχανίας τροφίμων, έχουμε ένα σταθερό δίκτυο προμηθευτών υλικών υψηλής ποιότητας. Σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες μεθόδους επεξεργασίας και το πρόγραμμα παραγωγής μας, μπορούμε και τροφοδοτούμε συστηματικά τις αγορές λιανικής και βιομηχανίας με φρέσκα προϊόντα στη βέλτιστη μορφή τους.

 • ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
 • ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
 • ΕΥΡΟΣ ΜΟΡΦΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ

Οι γραμμές παραγωγής μας μπορούν να κλιμακωθούν σύμφωνα με τη ζήτηση, διατηρώντας ταυτόχρονα τη μέγιστη ποιότητα των πρώτων υλών. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία μας μάς επιτρέπει να εφευρίσκουμε λύσεις για προσαρμοσμένα προϊόντα λιανικής και χονδρικής και να χειριζόμαστε δύσκολες πρώτες ύλες σε διάφορες μορφές συσκευασίας -από ειδικά εμβαπτιζόμενα φακελάκια ιδιωτικής ετικέτας, έως εξειδικευμένα προϊόντα για βιομηχανικές εφαρμογές.

Τα εξαγόμενα προϊόντα μας περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες εξαιρετικών Ελληνικών βοτάνων -βιολογικά και συμβατικά- για βιομηχανίες τροφίμων και αγορές λιανικής.

Τα προϊόντα μας

Greek mountain tea

Ελληνικό Τσάι Βουνού – Σιδερίτης

Ανώτερη ποιότητα με ολόκληρα & κομμένα φύλλα και άνθη

Το Ελληνικό Τσάι Βουνού είναι στην πραγματικότητα βότανο γένους Σιδερίτη, που φυτρώνει στη Μεσόγειο. Παρά τη δημοφιλία του σε αυτές τις περιοχές, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο να επεξεργαστεί βότανο, που μόνο μετά από χρόνια προσπάθειας καταφέραμε να χειριστούμε συστηματικά τους ξηρούς ανθοφόρους βλαστούς του με μεγάλης κλίμακας μεθόδους παραγωγής που μπορούν να υποστηρίξουν δεκάδες τόνους ετησίως.

 • ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ/ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ & ΑΝΘΗ
 • ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ HORECA
 • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ LOOSE LEAF
 • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ

Το τσάι βουνού μας αποτελείται από προστατευόμενες Ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται σε μεγάλο υψόμετρο στα Ελληνικά βουνά για να παράξουν μία πολύ υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη. Η λεμονώδης, ανθώδης, ήπια βοτανική γεύση του βρίσκει απήχηση σε όλες τις ηλικίες και η μέθοδος παραγωγής μας ξεκάθαρα διατηρεί την εξαιρετική του ποιότητα.

Το τσάι βουνού παραδοσιακά ήταν για το κρύωμα, ακόμα παραμένει το πιο δημοφιλές ζεστό ρόφημα στην Ελλάδα, και το προϊόν μας αμέσως έγινε αποδεκτό από την έμπειρη εγχώρια αγορά. Η διαδικασία επεξεργασίας μας, παρά την πολυπλοκότητά της, έχει αποδειχτεί ικανή να παράξει συστηματικά μεγάλες ποσότητες branded/PL από αυτό το μοναδικό, αυθεντικό Ελληνικό βοτανικό τσάι.

Ελληνική Ρίγανη

Για περισσότερα από 20 χρόνια εμπορευόμαστε και εξάγουμε Ελληνική Ρίγανη υψηλής ποιότητας για εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων. Είναι το κύριο εξαγόμενο βότανό μας, καλλιεργούμενο από επιλεγμένους ντόπιους αγρότες σε κοιλάδες της Βόρειας Ελλάδας, όπου το βότανο σκληραγωγείται κάτω από τον καυτό ήλιο και κρύους ανέμους, ώστε να παραχθεί αποξηραμένη ρίγανη με τουλάχιστον 3% αιθέριο έλαιο.

Για να διασφαλίσουμε την ανώτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος, επιλέγουμε προσεκτικά και δοκιμάζουμε σοδειές ρίγανης και κατόπιν επεξεργαζόμαστε το ξηρό βότανο με σύγχρονο εξοπλισμό σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας στις εγκαταστάσεις μας, η ρίγανή μας καθαρίζεται και κοσκινίζεται πολλαπλές φορές για να αφαιρεθούν σωματίδια σκόνης και μίσχοι, καθώς επίσης και για σταθερό μέγεθος φύλλων, πριν την περαιτέρω συσκευασία. Επιπλέον επιλογές μείωσης μεγέθους μέχρι μορφή σκόνης είναι διαθέσιμες για εξειδικευμένες εφαρμογές.

Greek oregano
spices and herbs

Βότανα & Μπαχαρικά

Προσφέρουμε μπαχαρικά, βότανα, συστατικά τσαγιού, αποξηραμένα λαχανικά, και φαρμακευτικά βότανα σε διάφορες μορφές επεξεργασίας, ανάλογα με την εφαρμογή. Προμηθευόμαστε από περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως, ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής και τη διαθεσιμότητα, αλλά πάντοτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα επίπεδα ποιότητάς μας.

 • Μπαχαρικά, βότανα, & τσάι για την αγορά λιανικής
 • Πρώτες ύλες για τους τομείς βιομηχανίας τροφίμων, φαρμακευτικών φυτών, & βοτανικών αφεψημάτων
 • Υπηρεσίες ιδιωτικής ετικέτας & επεξεργασίας
 • Προσαρμοσμένα προϊόντα και συσκευασία για βιομηχανίες τροφίμων
 • Ατομικές μερίδες HORECA (Αλάτι, Πιπέρι, ειδικά προϊόντα)

Φυσικά, υγιεινά προϊόντα, χωρίς πρόσθετα

Καθώς εστιάζουμε στην εύρεση αγνών, μη-επεξεργασμένων, φυσικών πρώτων υλών, όλα τα τελικά προϊόντα μας αντανακλούν αυτή την αρχή, χωρίς να περιέχουν πρόσθετα.

 • Μείγματα βιολογικών ελληνικών βοτάνων
 • Μείγματα μπαχαρικών
 • Μείγματα τσαγιού & βοτάνων

Επικοινωνία